Fast frakt kr 59,- Gratis frakt over kr 750,-
BAYLON.NO (10-16 ÅR)

Nupping på klærne

Nupping på klærne

En vanlig misforståelse er at nupping og loing er det samme som dårlig kvalitet, men slik er det absolutt ikke. Garn laget av naturfibre vil alltid avgi noe fiber. Skulle det forekomme nupping, fortvil ikke! Det er de kortere fibrene som kommer til overflaten, og hvis de fjernes vil det tilslutt sette sette seg.

Baylon bruker 100% ren ull, uten tilsatt syntetiske fibre og kjemiske behandlinger som ofte benyttes for å kontrollere nupping. Disse behandlingene tar vi avstand fra, da de i verste fall kan inneholde helseskadelige kjemikalier. Ren ull som er i sin rene, naturlige form, oppfører seg ulikt i forskjellige miljøer da en rekke faktorer kan påvirke fiberen.

Nupping kan derfor forekomme hvis det oppstår friksjon med andre syntetiske plagg, f.eks. hvis plagget blir brukt på innsiden av en ytterdress/vognpose e.l. Det samme skjer ved mye svevestøv, f.eks. fra vegg-til-veggteppe, husdyr e.l. I tillegg kan også nupping forekomme hvis plagget har ligget i bløtt over tid (f.eks. i vaskemaskinen før det spinnes i tørketrommel), eller hvis plagget er vasket i tettpakket maskin sammen med andre plagg som skaper friksjon.

Tips for å unngå nupping:

 

  • La aldri plaggene ligge i bløt
  • Vask gjerne plaggene etter førstegangsbruk for å få fibrene til å binde seg bedre, og dermed redusere sjansene for nupping
  • Bruk aldri skyllemiddel når du vasker ullplagg
  • Vreng plagget før vask

© 2019 Baylon / Lillelam AS