Fast frakt kr 59,- Gratis frakt over kr 750,-
BAYLON.NO (10-16 ÅR)

Ullens verdier

Ull er gull

Merinoullen kommer fra merinosauen som er en sauerase som er avlet frem for å gi den mykeste og beste ullkvaliteten, og er spesielt egnet til undertøy og barnetøy. Baylon benytter utelukkende i 100% merinoull av beste kvalitet.

Merinoull

Merinoull kan variere mye i finhetsgrad fra en grov fiber som er kort og krusete og som både klør og inneholder urenheter, til det helt rene og myke av lange, glatte fibre som er det mest eksklusive. Finhetsgraden og kvaliteten følger tykkelsen på garnfiberet som måles i µ (My – tusendedels millimeter) og betegnes i antall mikron. Baylon sine kolleksjoner benytter den høyeste kvalitet med laveste mikron, 17,5-18.5 mikron, som I tillegg til å gi den beste mykhetsgrad, også gir høy slitestyrke og lite nupping.

ullergull2

Ullens verdi

En ullfiber er i utgangspunktet gjennomsiktig, men tettheten av fibre gir farge – som snekrystaller. Fiberen er en «bærer» av luftlommer som gir en termoeffekt for kroppen: i varm temperatur gir den en buffer slik at plagget -og deretter huden – ikke blir varmet opp. Samtidig blir væske i form av svette eller damp tatt opp i luftlommene og transportert ut i luften. Fibrene kan ta opp 40% fuktighet som gir en trygghet i forhold til når barn blir våte og det er minusgrader. Ved lave temperaturer tar luftlommene vare på kroppens varme og beskytter huden mot kulden som trenger inn utenfra.

  • Lite antennelig. I sterk kontrast til syntetiske eller plantefibre som bomull, babmbus og lin, inneholder ull et naturlig innhold av nitrogen og fuktighet, noe som gjør ull lite antennbar. (Bomull brenner ved 225 °C, mens ull antennes ved 600 °C)
  • Ren, myk og kløfri. Baylon bruker en av de høyeste kvalitetene merinoull i markedet helt ned i 17,5 micron, og produktene vil derfor ikke klø eller irritere huden.
  • Selvrensende. Gjennom et mikroklima med huden, vil garnfibrenes luftlommer aktivt føre lukt og smuss fra huden og ut i luften. Som et miljøaspekt er dette verdifullt, da ull ofte kan henges til lufting istedenfor å vaskes.
  • Dermatologisk testet. Merinoullen er dermatologisk testet med de beste resultater for en balansert hud. Ull puster og er bakteriehemmende, og har samtidig et naturlig fettlag som kalles lanolin som vil hindre huden fra å tørke.
  • Regulerer jevn kroppstemeratur i kulde og varme. Ullfibrenes naturlige luftlommer transporterer fukt bort fra huden og ut i luften, samtidig har den også en thermoeffekt og vil bistå med å bevare konstant kroppstemperatur. Dette er spesielt viktig for de minste. Merinoullen puster og regulerer kroppstemperaturen på en naturlig måte etter barnest bevegelsesnivå.
  • Slitesterk og av høy kvalitet. Et godt ullplagg kan vare livet ut. Ullfibrene består av proteiner og er naturlig fleksibelt, slik at det tåler og bli bøyd og finner tilbake til sin opprinnelig form uten å brekke.
  • Miljøvennlig og fullt nedbrytbart. Ull er et rent naturprodukt som i sin helhet- og etter korrekt behandling er den fiberen som i klesindustrien skårer høyest på miljøbarometeret.
  • Beskytter mot UV stråler. Ull absorberer UV stråler og beskytter huden.
  • Vaskes i maskin på 40 °C ullvask.

Superwash behandlet ull

Baylon benytter superwash behandlet ull for å forhindre uønsket toving og for å gjøre at plagget kan vaskes i maskin. Denne behandlingen er Oeko-tex sertifisert (se www.oeko-tex.com) som er et globalt sertifiseringssystem som sikrer bruk av skadelige substanser mot hud og helse.

En nydelig og morsom kortfilm produsert av The Woolmark Company, som understreker tidløsheten og allsidigheten til ull.

© 2019 Baylon / Lillelam AS